TSH nedir?
- Posted by atolye
- On 17 Ekim 2020
- 0 Comments
- açlık kan şekeri, açlık kan şekeri ostim, akciğer filmi ostim, akciğer grafisi, akciğer röntgeni, Ankara EKG çekimi, ankara pnömokonyoz okuma, EKG, EKG çekimi Ankara, elektrokardiyografi, eritrosit, Görme Testi, Görme testi ostim, hemoglobin, hemogram, hemogram ankara, hemogram testi, hemogram(18 parametre), işe giriş muayene raporu, işe giriş muayene raporu Ankara, işe giriş muayene raporu ostim, işe giriş raporu, işe giriş raporu yenimahalle, işe giriş sağlık raporu, işe giriş sağlık raporu Ankara, işe giriş sağlık raporu ostim, işe giriş sağlık raporu testleri, işe giriş sağlık raporu testleri ostim, Kan, Kan Ankara, kan grubu, kan grubu Ankara, Kan grubu kartı, kan grubu kartı ankara, kan grubu kartı ostim, kan grubu öğrenme, kan grubu ostim, kan grubu tayini, kan grubu testi ostim, kan sayım testi ankara, kan sayım testi Yenimahalle, kan şekeri, kan tahlili Ankara, kan tahlili ostim, kan testi ostim, lökosit, Odyometri, odyometri ostim, ostim ekg, otorefaktometre Ankara, otorefaktometre ostim, OTOREFRAKTOMETE, PA akciğer grafisi, pnömokonyoz, pnömokonyoz ankara, pnömokonyoz grafisi ostim, röntgen(ankara), sağlık, sağlık taraması, sağlık taraması Ankara, sağlık taraması ostim, sağlık taraması yenimahalle, solunum fonksiyon testi, solunum fonksiyon testi ostim, spirometri, spirometri Ankara, spirometri ostim, tam kan, tam kan sayım testi Ankara, tam kan sayımı ostim, trombosit, tsh nedir, tsh testi ankara, tsh testi kimlere yapılır, tsh testi nasıl yapılır, tsh testi ne için yapılır, tsh testi nedir, tsh testi ostim
TSH yani tiroit stimülan hormon, hipofiz bezinden salgılanır. Kan dolaşımıyla tiroit bezine gelir ve bezin uyarılmasını sağlar. Sonraki aşamada tiroit bezinden tiroit hormonları serbest kalır ve fonksiyonlarını yerine getirmek adına vücudun her yerine dağılırlar. Tiroit hormonları T3 (triiyodotironin) ve T4 (tiroksin) olarak 2 çeşittir. Vücutta T4 formu daha fazla bulunmaktadır.
Tiroit hormonlarının üretimi için iyot gereklidir. Vücutta hormon salgılayan diğer organ ve bezler içerisinde hormon sentezi için iyoda ihtiyacı olan tek bez tiroittir. İyot alımı çeşitli gıdalar ve özellikle sofra tuzu tüketimi ile gerçekleşir. Günlük iyot gereksiniminin %10’u ise içme suyundan sağlanır. Tüketimi sonrasında iyot, ince bağırsaklardan emilir ve üretilecek tiroit hormonlarının yapısına katılmak üzere tiroit bezine ulaşır.
TSH nedir?
TSH hipofiz besinin ön kısmındaki hücrelerden salgılanan glikoprotein yapıda bir hormondur. Tiroit bezindeki hücrelerin gelişimini kontrol eder. Aynı zamanda T3-T4 hormonlarının yapım ve salınmasındaki biyokimyasal olaylar için düzenleyici etki yapar. Tiroit hastalıklarının tanısı için TSH düzeyi tayini önemlidir.
0 Yorumlar