Ferritin Nedir?

Ferritin Nedir?

  • Posted by Ferdanur Aktaş
  • On 6 Mart 2021
  • 0 Comments
  • açlık kan şekeri, akciğer filmi ostim, akciğer grafisi, akciğer röntgeni, Ankara EKG çekimi, ankara pnömokonyoz okuma, EKG, EKG çekimi Ankara, elektrokardiyografi, eritrosit, Görme Testi, hemoglobin, hemogram, hemogram ankara, hemogram testi, hemogram(18 parametre), işe giriş muayene raporu, işe giriş muayene raporu Ankara, işe giriş muayene raporu ostim, işe giriş raporu, işe giriş raporu yenimahalle, işe giriş sağlık raporu, işe giriş sağlık raporu Ankara, işe giriş sağlık raporu ostim, işe giriş sağlık raporu testleri, işe giriş sağlık raporu testleri ostim, Kan, Kan Ankara, kan grubu, kan grubu Ankara, kan grubu öğrenme, kan grubu ostim, kan grubu tayini, kan grubu testi ostim, kan sayım testi ankara, kan sayım testi Yenimahalle, kan şekeri, kan tahlili Ankara, kan tahlili ostim, kan testi ostim, lökosit, Odyometri, odyometri ostim, ostim ekg, otorefaktometre Ankara, otorefaktometre ostim, OTOREFRAKTOMETE, PA akciğer grafisi, pnömokonyoz, pnömokonyoz ankara, pnömokonyoz grafisi ostim, röntgen(ankara), sağlık, sağlık taraması, sağlık taraması Ankara, sağlık taraması ostim, sağlık taraması yenimahalle, solunum fonksiyon testi, solunum fonksiyon testi ostim, spirometri, spirometri Ankara, spirometri ostim, tam kan, tam kan sayım testi Ankara, tam kan sayımı ostim, trombosit

Çeşitli besinlerle vücudumuza alınan demir minerali, metabolizma işleyişinde önemli bir yere sahiptir. Kanda en fazla oranda yer alan hücreler, kırmızı kan hücreleridir (eritrositler, alyuvarlar). Eritrositler oksijen ve karbondioksitin vücutta taşınmasından sorumludur. Eritrositin bu işi yerine getirebilmesi demir mineraline bağlı olarak gerçekleşir.

 Ferritin, demiri vücutta depolayan, salınımını kontrol eden bir protein olduğu için ona demir deposu da denmektedir. Ferritin proteininde yaklaşık olarak 4.500 adet demir molekülü depolanır. Vücutta yeteri kadar demir olup olmadığını anlamak için ferritin testi yapılabilir. 

Optimum ferritin değeri yaş ve cinsiyet gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterse de, kadınlarda 20-200 ml/ng, erkeklerde ise 20-500 ml/ng değerlerini verebiliriz.

0 Yorumlar

Leave Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir