EKG NEDİR?
- Posted by Ferdanur Aktaş
- On 22 Şubat 2021
- 0 Comments
- açlık kan şekeri, açlık kan şekeri ostim, akciğer filmi ostim, akciğer grafisi, akciğer röntgeni, Ankara EKG çekimi, ankara pnömokonyoz okuma, EKG, EKG çekimi Ankara, elektrokardiyografi, eritrosit, Görme Testi, Görme testi ostim, hemoglobin, hemogram, hemogram ankara, hemogram testi, hemogram(18 parametre), işe giriş muayene raporu, işe giriş muayene raporu Ankara, işe giriş muayene raporu ostim, işe giriş raporu, işe giriş raporu yenimahalle, işe giriş sağlık raporu, işe giriş sağlık raporu Ankara, işe giriş sağlık raporu ostim, işe giriş sağlık raporu testleri, işe giriş sağlık raporu testleri ostim, Kan, Kan Ankara, kan grubu, kan grubu Ankara, Kan grubu kartı, kan grubu kartı ankara, kan grubu kartı ostim, kan grubu öğrenme, kan grubu ostim, kan grubu tayini, kan grubu testi ostim, kan sayım testi ankara, kan sayım testi Yenimahalle, kan şekeri, kan tahlili Ankara, kan tahlili ostim, kan testi ostim, lökosit, Odyometri, odyometri ostim, ostim ekg, otorefaktometre Ankara, otorefaktometre ostim, OTOREFRAKTOMETE, PA akciğer grafisi, pnömokonyoz, pnömokonyoz ankara, pnömokonyoz grafisi ostim, röntgen(ankara), sağlık, sağlık taraması, sağlık taraması Ankara, sağlık taraması ostim, sağlık taraması yenimahalle, solunum fonksiyon testi, solunum fonksiyon testi ostim, spirometri, spirometri Ankara, spirometri ostim, tam kan, tam kan sayım testi Ankara, tam kan sayımı ostim, trombosit
Vücuda yapıştırılan elektrotlar aracılığı ile grafiksel olarak kalbin elektriksel aktivitesini (kalbin ritmini, frekansını, kalp atışlarının ritmini, yayılmasını ve reaksiyonun tekrar yok olması) kaydeden dalga formudur.
Elektrokardiyografi(EKG), kalbin kulakçık ve karıncıklarının kasılma ve gevşeme evrelerini, kalbin uyarılması ve uyaranın iletilmesi sırasında ortaya çıkan elektriki aktiviteyi mili metrik kağıt üzerine yazdırma temeline dayanan bir muayene yöntemidir.
EKG NE İÇİN KULLANILIR?
Elektrokardiyografi kalbin işlevinin değerlendirilmesinde kullanılan en önemli yöntemlerden biridir. Doğrudan doğruya kalp kasının kasılma şeklini gösterir.
EKG ile kalbin ritim ve iletim bozuklukları belirlenebilir.
EKG NASIL ÇEKİLİR?
Hastanın göğsünü açması, kollarını sıyırması gerekmektedir. Standart bir EKG’de; sağ sol el ve ayak bileklerine birer tane, göğüse altı tane olmak üzere toplam on adet elektrodlar bağlanır. İletinin güçlendirilmesi için elektrodların altına özel EKG jeli sürülür. Elektrodlar ilk kullanıldığında vücutta soğuk bir his oluşturabilir. İşlem sonrasında geçici hafif kızarıklık görülebilir. Tamamen ağrısız olan ve herhangi bir riski bulunmayan bu işlem, güvenilirdir ve ortalama 8-10 dk arası sürmektedir.
0 Yorumlar